Starcrawler’s Arrow de Wilde over het bestrijden van body-shaming trollen en trots anders zijn: ‘Mijn grootste angst is gewoon vergeten te worden’

0
20

Arrow se Wilde van Starcrawler treedt op tijdens het 2022 End of the Road Festival in Salisbury, Engeland. (Foto: Burak Cingi/Roodvarens)

Los Angeles neo-glamour/garage groep Starcrawler, die net getekend heeft bij Big Machine Records voor hun derde album, Ze zeizijn een van de leidende figuren van de nieuwe rockscene geworden – touren met mensen als My Chemical Romance, Jack White en Nick Cave, en het winnen van beroemde fans zoals Dave Grohl, Elton John, Steve Jones van de Sex Pistols, Tom Petty gitarist Mike Campbell, Nikki Sixx, en met name Garbage’s Shirley Manson, die een geestverwant ziet in de felle, onverschrokken frontvrouw Arrow de Wilde.

Maar helaas, naarmate het profiel van Starcrawler is toegenomen, is ook de aandacht – meestal negatief – gericht op het slanke, slungelige lichaamstype van de 23-jarige de Wilde. Uiteindelijk werd de online haat zo intens dat de Wilde zich genoodzaakt voelde om haar trollen op Instagram aan te spreken.

‘Ik zou dit niet moeten schrijven, en ik zei tegen mezelf dat ik dat nooit zou doen. Ik heb te maken gehad met mensen die aannames deden op basis van mijn lichaam sinds ik een kind was, maar de afgelopen dagen was het het meest dat ik ooit heb meegemaakt’, schreef de Wilde in een bijschrift bij een reeks kinderfoto’s waaruit blijkt dat dat ze altijd ongewoon lang en dun is geweest. “De hoeveelheid haat over mijn lichaam op IG & TikTok is belachelijk. Ik heb er in het verleden nooit over gesproken, omdat ik eerlijk gezegd niet vond dat iemand uitleg verdiende. Toen ik opgroeide, waren mijn ouders en hun familieleden net zo mager als ik, zo niet magerder. Dun zijn zit in onze familie, net als lang zijn. Ik ben 1.83, ik heb een extreem snelle stofwisseling, ik schijt 3 keer per dag en ik eet meer dan jullie allemaal. Ik kan er letterlijk niets aan doen, zelfs als ik het zou proberen. Wat me echter echt dwarszit, is dat als ik een eetstoornis heb, denk je echt dat het me zal helpen om te zeggen dat ik ‘een cheeseburger moet eten’ of dat ik ‘op het randje van de dood sta’? ‘Ze is te mager, ze moet eten.’ ‘Ze is te groot, ze moet stoppen met eten.’ Het zijn allemaal mensen die hun eigen vooroordelen vermommen als ‘advies’ of ‘oprechte bezorgdheid’, terwijl het in werkelijkheid schadelijk en hatelijk kan zijn. Geen enkele vrouw, ongeacht haar lichaamstype, hoeft te worden verteld om het te veranderen. Als het je dochter, je zus of je vrouw was waarvan je dacht dat ze het moeilijk had, zou je dat dan tegen hen zeggen? En waarom hebben we het gevoel dat we de rechten op de lichamen van andere mensen verdienen? En waarom moet mijn lichaam met een PSA komen?”

“Ik bedoel, het is al zo lang aan de gang, en in mijn achterhoofd heb ik altijd het gevoel gehad dat ik op een dag iets moet zeggen”, legt de Wilde uit, in gesprek met Yahoo Entertainment via Zoom vanuit haar LA achtertuin terwijl ze decoraties verzamelt voor Starcrawler’s grote prom-thema Ze zei record release party bij de Troubadour. “Maar ik stel het gewoon altijd uit. En ik wilde ook gewoon nooit afkomen mis. Maar toen maakten we een TikTok … en er waren, zoals, honderden van opmerkingen, en ze waren vrijwel allemaal gewoon over mijn lichaam. Dat ben ik gewend, maar ik ben gewend om er misschien een paar per post te hebben. Dit was een toestroom, dingen als: ‘Ik hoop dat je sterft.’ Het was gek.”

See also  Jeff Probst Says Survivor's Controversial Hourglass Twist Is No More

de Wilde benadrukt dat ze de Instagram-post niet heeft gemaakt om geruchten te weerleggen dat ze anorexia heeft, want dat zou zinloos zijn. “Er zijn mensen die me letterlijk niet geloven, en er is niets dat ik kan doen. Er zijn mensen die echt niet geloven dat ik van nature zo dun kan zijn. Ik weet niet wat ze willen dat ik eraan doe! Je kunt me letterlijk twintig cheeseburgers dwingen als je wilt, maar ik beloof je dat ik er morgen niet anders uit zal zien.” In plaats daarvan plaatste ze een bericht om te protesteren tegen de online minachting waarmee mensen die daadwerkelijk aan eetstoornissen lijden dagelijks te maken hebben.

“Ik heb geen eetstoornis, maar het is zo raar dat mensen… een hekel hebben aan degenen die dat doen. Zoals, als ik was anorexia of boulimia, of wel? Echt denk je me al deze vreselijke shit te vertellen? helpen mij? Zou jij Echt denk dat dat zou werken? Mensen hebben gewoon een hekel aan mensen die dat meemaken, en dat stoort me”, klaagt de Wilde. “Dus, dat is meer van wat ik wilde tegenkomen in het bericht – net als, ‘Waarom ben je in godsnaam zo’ boos?’ Ik begrijp de hersenen van mensen niet. Ik werd alleen maar meer depressief, want als ik een eetstoornis had, zouden die opmerkingen het zoveel erger maken. … Ik begrijp deze mensen die voor mij komen niet en het is als: ‘Ik ben gewoon bezorgd.’ Zoals, ze zeggen iets superf***ed-up, en dan zeggen ze: ‘Oh, ik maak me gewoon zorgen! Ik probeer niet te haten! Ik maak me gewoon zorgen!” Zoals, nee, jij bent niet bezorgd. Je kent mij niet. Waarom moet je zijn? bezorgd?”

de Wilde paste er als kind nooit helemaal in en onthulde dat ze op de lagere school ‘een beetje gekweld’ werd omdat ze zo anders was. Starcrawler’s nummer “Lizzy” uit 2019 was in feite geschreven over “een specifieke tijd die voor mij als kind traumatiserend was”, toen een klasgenoot van de eerste klas met die naam haar in een schooltoilet overviel, als een scène uit Carrie. “Ik was aan het plassen in een badkamerhokje, en ineens hoor ik haar binnenkomen met haar vrienden, en ze zijn uit op bloed”, herinnert Arrow zich. “Ik probeerde mijn voeten te verbergen en ze sloegen op de staldeur om te zien wie daar was – en ik poepte ook, dus ik schaamde me echt. En ze keken naar me en gooiden stront en schreeuwden naar me, en grepen mijn enkel.”

De zangeres had ook moeite om zich aan te passen vanwege haar onorthodoxe opvoeding, als dochter van de gewaardeerde rockfotograaf en videoregisseur Autumn de Wilde en ervaren drummer Aaron Sperske (Beachwood Sparks, Father John Misty, Ariel Pink, de Pernice Brothers). “We hadden altijd verschillende bandleden die bij ons thuis logeerden of gewoon langskwamen, en ik ben er gewoon omheen opgegroeid. Ik dacht dat dat normaal was,’ haalt Arrow zijn schouders op. Ze zegt dat het pas toen ze ongeveer 10 jaar oud was dat ze zich de rock-‘n-roll-levensstijl van haar ouders realiseerde was niet de norm. Ze herinnert zich geamuseerd een keer dat ze werd uitgenodigd voor een etentje in het meer conventionele, conservatieve huis van een vriend.

See also  Leomie Anderson impresses in a deep metallic dress at Prime Videos Jungle premiere in London

“We aten allemaal rond een tafel, wat ik nooit deed omdat, één, mijn ouders zijn gescheiden, en twee, we aten altijd gewoon terwijl we tv keken of wat dan ook; het was niet als een grote ceremonie of zoiets. Dat had ik dus nog niet eerder meegemaakt. En de vader was Iers katholiek en hij zei: ‘Oké, tijd om genade te zeggen.’ Mijn ouders waren niet religieus of zo, dus ik was al begonnen met eten, en de vader, zoals, schreeuwde naar mij”, herinnert Arrow zich. “Zoals, zijn gezicht werd rood. Hij was dus beledigd, maar ik had geen idee. Ik had zoiets van, ‘Wie is Grace?’ Ik herinner me dat dat het duidelijke moment was waarop ik dacht: ‘Huh, oké. Deze is normaal, denk ik.’”

De unieke jeugd van Arrow zette haar echter op haar rock-‘n-roll-pad – “Met mijn ouders was de manier waarop ze me muziek lieten zien inspirerend. Het was altijd een gesprek, het was niet geforceerd’ – en op de middelbare school had ze ‘mijn stijl een beetje gevonden. Ik stapte in Bikini Kill en begon meer te weten te komen over muziek als Black Flag en vervolgens Ozzy Osbourne en wat dan ook. Ik begon in coole shit te komen. Ik had het nog niet helemaal door. Ik leek een beetje op een Tumblr-meisje, maar dat hielp me om erachter te komen dat er andere niet-zo-basale teven waren.” Ze realiseerde zich ook dat “vrijwel iedereen in de rock” trotse buitenbeentjes waren zoals zij. “Ik denk dat de enige [rock star] dat ik weet dat dat op de middelbare school als ‘cool’ werd beschouwd, was Vince Neil van Mötley Crüe — maar dat verklaart veel”, grinnikt ze.

Ironisch genoeg zou men kunnen stellen dat Arrow was het coolste kind van haar middelbare school. Tegen de tijd dat ze haar tienerjaren bereikte, omarmde ze haar individualiteit, gaf ze haar eigen Sweet 16-feest met KISS-thema en zong ze zelfs in de coverband van haar vader in de op de jaren 70 geïnspireerde hipsterbar Good Times in Davey Wayne’s, waar ze haar heldin Cherie Currie channelde terwijl ze “Cherry Bomb” door de weglopers uithaalde. ) “Het was echt een goede manier voor mij om te oefenen met optreden”, zegt ze.) Ze begon ook de LA-clubscene te betreden met een oudere vriend en mede Runaways-superfan genaamd Lily, die “naar school zou komen met Farrah Fawcett-haar, super -peroxide bleekmiddel, korte broek en een zijden bomberjack. Ik bleek mijn haar blond en we gingen naar verschillende clubs – het was niet moeilijk om ons een weg naar plaatsen te praten.’

Starcrawler circa 2022. (Foto: Autumn de Wilde)

Starcrawler circa 2022. (Foto: Autumn de Wilde)

Arrow zat nog op de middelbare school toen hij zelf het clubcircuit begon te veroveren door Starcrawler te vormen en uiteindelijk mede-rebel Henri Cash rekruteerde door op de campus naar hem toe te lopen met de openingszin: ‘Je ziet er cool uit. Speel je gitaar?” Ze geeft toe dat ze “nog geen goede artiest was” en “erg doodsbang was op het podium.” En hoewel het lang duurde voordat de band een platencontract kreeg (“Voor iedereen die denkt dat we ‘industriefabrieken’ zijn, geloof me, in LA maakt het niet uit. … We stuurden demo’s en letterlijk niemand schreef back!”), was het natuurlijke charisma van Arrow vanaf het begin onmiskenbaar. De band trok al snel een lokale buzz omdat ze zo anders waren dan de LA-band rond 2015.

See also  Halloween Costume Trends For 2022: Zoey Deutch, Barbiecore & Kim K

“De shows waar ik op de middelbare school naar toe zou gaan, niet beledigend, maar ik was gewoon” verveeld. Het was een beetje een saaie tijd, en ik wilde het op een show‘, zegt Pijl. Ze was een opvallende verschijning op het podium en begon op te treden in Currie-korsetten en Alice Cooper-achtige dwangbuizen en spuugde nepbloed in Gene Simmons-stijl; De vroege optredens van Starcrawler waren woeste, confronterende spektakels die deden denken aan de prom-scene in de bovengenoemde Carrie. “Ik wilde iets doen dat mensen zou boeien, en ze zouden het zich tenminste herinneren. Zelfs als ze het haatten, zouden ze het niet kunnen vergeten’, legt Arrow uit. “Mijn grootste angst is om gewoon vergeten te worden.”

Arrow de Wilde van Starcrawler treedt op in 2019. (Foto: Tim Mosenfelder/Getty Images)

Arrow de Wilde van Starcrawler treedt op in 2019. (Foto: Tim Mosenfelder/Getty Images)

Uiteindelijk sloten de onvergetelijke Arrow en haar bandleden een deal met Rough Trade en werden ze aangekondigd als de nieuwe redders van rock, waarbij Garbage’s Manson zei: “Ik heb het gevoel dat Starcrawler en in het bijzonder Arrow echt de normen uitdaagt waarin vrouwen in muziek worden gezien.” Arrow onthult dat Manson haar echt heeft geholpen haar zelfvertrouwen op het podium te ontwikkelen. “Zij was degene die me deze hele peptalk gaf. Ze zei tegen me: ‘Je moet ophouden zo bang te zijn. Ik kan zien dat je goed bent, maar je moet ophouden zo bang te zijn voor het publiek.’”

Tegenwoordig heeft Arrow minder behoefte aan theater in Halloween-stijl, aangezien het geluid van Starcrawler is geëvolueerd om Americana en indie uit de jaren 90 op te nemen in hun Big Machine-debuut. ‘Ik doe het bloed niet meer. Ik verveelde me ervan, en het wordt campy. Weet je, ik wil niet veranderen in een Vegas-attractie of zoiets’, legt ze uit. Maar het lijkt erop dat de tijd van Starcrawler echt is aangekomen te midden van de recente opleving van de rock, die ze aantoonbaar hebben geholpen als speerpunt. Het lijkt bijna alsof wat ze doen zelfs wordt overwogen – naar adem snakken! – normaal nu.

‘Toen ik op de middelbare school zat – wat nog niet zo lang geleden was; Ik studeerde af in 2017 – ik zweer het, niemand hield van rock. Ik heb het gevoel dat het bijna is normaal weer om naar rockmuziek te luisteren. Een tijdje werd het een beetje geassocieerd met de muziek van de ouders van mensen, en weet je, kinderen willen meestal niet luisteren naar waar hun ouders naar luisteren”, zegt Arrow. (Een ironische uitspraak, zonder twijfel, gezien haar afkomst.) ‘Maar ik heb het gevoel dat het op een nieuwe, frissere manier terug begint te komen, waar kinderen zich ermee kunnen identificeren. En dan gaan ze het oude waarderen.”

Gedeelten van dit interview zijn afkomstig van Starcrawler’s optreden in de SiriusXM-show ‘Volume West’. De volledige audio van dat gesprek is beschikbaar in de SiriusXM-app.

Lees meer van Yahoo Entertainment:

Volg Lyndsey op Facebook, Twitter, Instagram, Amazone

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here