Waarom crasht Crypto vandaag (opnieuw)?

0
11

Belangrijkste leerpunten

  • Bitcoin daalde de afgelopen week met bijna 13%, hoewel het de verloren waarde van maandag vóór middernacht herstelde
  • Ethereum daalde maandag kort onder $ 1.300 voordat het wat verliezen terugvorderde om over een periode van 24 uur met 4,5% te eindigen
  • Veel experts beweren dat wereldwijde macro-economische zorgen de meest recente crash van crypto hebben veroorzaakt
  • Voorstanders van de markt zijn ook van mening dat de recente “fusie” van Ethereum en het spook van crypto-regelgeving de prijzen beïnvloedden

Verschillende grote cryptocurrencies leden begin maandag zware verliezen toen de marktwaarde daalde tot bijna $ 900 miljard.

Bitcoin zakte van ongeveer $ 19.450 naar iets meer dan $ 18.400.

Ethereum brak onder de $ 1.300 en stuiterde uren rond.

Andere grote namen zoals cardano, dogecoin en solana verloren allemaal zo’n 5-7%, terwijl shibu inu en ethereum classic zo’n 10% afstonden.

De nieuw geslagen ETHPoW-munt deed het het slechtst en schudde in slechts enkele uren bijna de helft van zijn waardering af.

Tegen 23.00 uur EST was het ergste bloedbad van de dag gestopt. De wereldwijde cryptomarktkapitalisatie steeg van ongeveer $ 914 miljard tot rond de $ 940 miljard toen de marktomzichtigheid afnam.

Bitcoin herstelde zich tot ongeveer $ 19.460, waardoor de wekelijkse daling tot slechts 12,7% werd geminimaliseerd, terwijl de 24-uurswinsten 3,2% bedroegen. Ethereum hergroepeerde zich op $ 1.365 en steeg met 4,5% in de voorgaande 24 uur, ondanks een daling van 20% in de afgelopen 7 dagen. De rest van de markt stabiliseerde zich grotendeels, hoewel er tot laat in de avond enige volatiliteit aanwezig was.

Wat maandag ongebruikelijk maakte, is dat het de markt ontbrak aan een verenigende verklaring voor de vernietiging van die dag. Dat laat beleggers zich afvragen: waarom crasht crypto vandaag – alweer?

Waarom crasht crypto vandaag?

Experts geloven grotendeels dat het antwoord op de cryptocurrency-pop van maandag verspreid ligt over de tijdlijn van 2022.

De afnemende macro-economische omstandigheden, waaronder verminderde marktsteun van de Fed, hogere rentetarieven en het aanhoudende conflict tussen Rusland en Oekraïne, hebben allemaal een rol gespeeld bij de volatiliteit van dit jaar.

Herhaalde berichten over hardnekkige CPI-inflatiegegevens, waaronder die van augustus, hebben beleggers in paniek gebracht, die zich zorgen maakten over afnemende koopkracht en een dreigende recessie. Velen vrezen dat het Federal Open Market Committee de inflatie- en banengegevens van augustus zal gebruiken om een ​​hoger dan verwachte renteverhoging deze week te rechtvaardigen.

Sinds januari hebben risicovolle activa zoals aandelen en crypto’s geleden, terwijl de Nasdaq Composite nog steeds verankerd is in een bearmarkt. Bitcoin en ethereum zijn beide sinds januari met meer dan 60% gedaald.

Maar de langlopende en langverwachte aard van deze gebeurtenissen verklaart niet volledig waarom crypto een duikvlucht nam zonder nieuwe informatie.

Voer “De Samenvoeging” in.

Wat is “De Samenvoeging”?

De blockchain-fusie van Ethereum, of gewoon “The Merge”, was een langverwachte gebeurtenis in de cryptowereld. The Merge verplaatste Ethereum van een energie-intensief proof-of-work consensusmechanisme naar een milieuvriendelijker proof-of-stake-mechanisme. De details zijn een beetje technisch, dus we kijken alleen naar de basis. (U kunt hier meer in detail onderzoeken.)

See also  How to survive a recession (without burning through savings and selling investments)

Voorafgaand aan vorige week vertrouwde Ethereum op een proof-of-work (PoW) consensusmechanisme om transacties te verifiëren, munten te slaan en het netwerk te beveiligen. PoW vertrouwt op een netwerk van computers, of knooppunten, die racen om complexe wiskundige puzzels op te lossen. De eerste die over de finish komt, voegt een blok toe aan de blockchain en ontvangt mogelijk een beloning (meestal crypto).

PoW is geminacht als verspillend energie-intensief, omdat slechts één knooppunt het blok daadwerkelijk kan beveiligen. “The Merge” wilde daar verandering in brengen.

Bij de overgang naar een nieuw proof-of-stake (PoS) -model, vereist Ethereum nu dat validators hun ether op de blockchain inzetten (vasthouden) om transacties te verwerken. Door onnodige rekenkracht te elimineren, zou het nieuwe proces de milieu-impact van Ethereum tot 99,99% kunnen verminderen.

Vanuit een technisch perspectief was de Merge – die vorige week werd voltooid – een succes dat werd geprezen als vooruitgang in de crypto-gemeenschap.

Maar sommige blockchain-deelnemers (namelijk grote mijnbouwactiviteiten) waren minder enthousiast, omdat het PoS-mechanisme hun winstpotentieel sterk vermindert. Verschillende munten gingen weg van Ethereum of werden elders gevestigd, wat leidde tot bezorgdheid dat de cryptomarkt meer verzadigd raakte.

Deze zorgen hebben mogelijk bijgedragen aan de cryptovolatiliteit van vorige week, die vervolgens overging in de handelssessie van maandag. De prijzen van Ethereum daalden ook toen handelaren ‘het nieuws verkochten’ rond The Merge, wat leidde tot meer handel en prijsschommelingen.

Regelproblemen: een vies woord in een vieze (energie)ruimte

Maar The Merge zelf, hoewel opwindend en handelswaardig, kan de volatiliteit van maandag niet volledig verklaren. Een onbedoeld gevolg van de voltooiing ervan zou echter kunnen zijn. Om dit te begrijpen, moeten we het smerigste woord in het vocabulaire van een cryptohandelaar onderzoeken: regulering.

Regelgeving na de samenvoeging

Vorige week gebruikte Gary Gensler, voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), de upgrade van Ethereum als bewijs dat cryptocurrencies de “Howey-test” doorstaan. Als zodanig waarschuwde Gensler dat cryptocurrencies kwalificeren als effecten die overheidsregulering vereisen – een smerig woord voor “echte” crypto-gelovigen die de gedecentraliseerde technologie van blockchain bezitten, moeten vrij blijven van invloeden van buitenaf.

Laten we het uitleggen.

De SEC gebruikt de Howey-test om te bepalen of een actief geldt als een verhandelbaar effect. Onder deze drempel is een waardepapier elke “investering van geld in een gemeenschappelijke onderneming met een redelijke verwachting van winst die wordt behaald met de inspanningen van anderen.”

Sommigen hebben betoogd dat crypto’s afhankelijkheid van een netwerk van particulier geëxploiteerde computerknooppunten kwalificeert als ‘inspanningen van anderen’. Maar volgens Gensler verstevigt de overstap van Ethereum naar PoS – waarvoor particuliere investeerders hun eigen geld moeten inzetten – de aanduiding.

“Vanuit het perspectief van de munt”, zei hij in een verklaring, “is dat nog een aanwijzing dat onder de Howey-test het investerende publiek winst verwacht op basis van de inspanningen van anderen.”

Gensler merkte ook op dat hij geen specifieke valuta selecteerde, en herhaalde zijn overtuiging dat “de overgrote meerderheid” van cryptocurrencies als effecten kwalificeren. Verder, als effecten, “moeten deze transacties worden geregistreerd of gedaan op grond van een beschikbare uitzondering.”

See also  Amazon and Berkshire Hathaway are among the top payers of new minimum tax

En, in een klap voor grote crypto-uitwisselingen, voegde Gensler eraan toe dat elk cryptoplatform dat stakingsdiensten aanbiedt “zeer vergelijkbaar lijkt – met enkele wijzigingen in de etikettering – op uitlenen.”

Met andere woorden: terwijl crypto-enthousiastelingen grote woorden en hightech-apparatuur gebruiken, kan een beveiliging met een andere naam net zo lief worden gereguleerd. Met het spook van potentiële regulering aan de horizon – een grote no-no voor echte crypto-gelovigen – zijn sommige houders al uitverkocht, wat waarschijnlijk bijdraagt ​​aan de reden waarom crypto vandaag crasht.

Bitcoins borstel met milieuregelgeving

Maar Ethereum is niet de enige munt die wordt geconfronteerd met de handschoen van overheidsregulering.

Lang geleden in maart ondertekende president Joe Biden een uitvoeringsbevel voor het Witte Huis Office of Science and Technology om de impact van digitale activa te onderzoeken. Van bijzonder belang is bitcoin, die naar schatting jaarlijks 0,55% van de wereldwijde elektriciteitsproductie verbruikt. (Ter referentie, dat is ongeveer hoeveel het hele land van Zweden in een jaar verbruikt.)

Snel vooruit naar begin september, en het Office of Science and Technology heeft hun beoordeling vrijgegeven: schoon worden – of wegwezen.

Meer in het bijzonder verklaarde het Office of Science and Technology dat: “Het elektriciteitsgebruik van digitale activa bijdraagt ​​aan [greenhouse gas emissions], extra vervuiling, lawaai en andere lokale effecten…. De Amerikaanse regering heeft de verantwoordelijkheid om de stabiliteit van het elektriciteitsnet te waarborgen, een toekomst met schone energie mogelijk te maken en gemeenschappen te beschermen tegen vervuiling en de gevolgen van klimaatverandering.”

Om deze doelen te bereiken, beveelt het Bureau aan om prestatienormen voor schone energie op te stellen voor cryptomining om de voortdurende vervuiling te verminderen. Maar, merkt het rapport op: “Als deze maatregelen niet effectief blijken te zijn om de impact te verminderen, zullen de [Biden] regering zou uitvoerende acties moeten onderzoeken, en het Congres zou wetgeving kunnen overwegen, om het gebruik van consensusmechanismen met hoge energie-intensiteit voor crypto-activamining te beperken of te elimineren.

Dit rapport bootst ook eerdere sentimenten uit de EU na, waar de Europese Commissie besprak om het PoW-mijnmechanisme van bitcoin te verbieden op basis van zijn smerige ecologische voetafdruk.

In termen van leken: voor een gemeenschap die regulering en overheidsinterventie veracht, waadt bitcoin er in – en de prijs lijdt als gevolg daarvan.

Toekomstige beperkingen voor allemaal van crypto – niet alleen bitcoin

Maar nogmaals, dat is niet alles.

Deze meest recente bevindingen en verklaringen komen te midden van een hele reeks rapporten van het Witte Huis die regelgevers – met name de SEC en Commodity Futures Trading Commission (CFTC) – aansporen om crypto’s strenger te reguleren.

Zelfs minister van Financiën Janet Yellen heeft haar plaats in het debat ingenomen en merkte tijdens een persconferentie op: “De rapporten geven duidelijk de echte uitdagingen en risico’s aan van digitale activa die worden gebruikt voor financiële diensten. Als deze risico’s worden beperkt, kunnen digitale activa en andere opkomende technologieën aanzienlijke kansen bieden.”

See also  Bitcoin prices are falling. Why Analysts Say There's A 'Mass Capitulation' Coming

Mevrouw Yellen voegde er ook aan toe: “Innovatie is een van de kenmerken van een levendig financieel systeem en economie, maar zoals we pijnlijk uit de geschiedenis hebben geleerd, kan innovatie zonder adequate regelgeving leiden tot aanzienlijke verstoringen en schade aan het financiële systeem en individuen.”

Samen zouden deze beweringen gewicht kunnen geven aan de argumenten van de SEC in haar strijd om de bredere crypto-industrie te reguleren. En het is hoogst onwaarschijnlijk dat deze recente verklaringen en gebeurtenissen, naast The Merge, geen invloed hebben gehad op de cryptoprijzen van maandag.

Wat cryptovolatiliteit betekent voor beleggers

Doorgewinterde crypto-beleggers weten inmiddels dat volatiliteit wordt verwacht. Grote dips komen vaak voor, aangezien zowel Bitcoin als Ethereum hun piekwaarde meer dan eens hebben gehalveerd.

Voor degenen die van plan zijn om op lange termijn in crypto te investeren, is een buy-and-hold-strategie wellicht de beste keuze. Als een nieuw, niet-gereguleerd en enorm volatiel activum, raden de meeste experts echter aan de crypto-blootstelling te beperken tot 5% van uw totale portefeuille. (Of niet meer dan je comfortabel voelt om te verliezen in een downswing.)

Dit zorgt ervoor dat u geen enorme verliezen hoeft te lijden wanneer de markt schommelt, en dat u uw portefeuille comfortabeler kunt ‘instellen en vergeten’. En voor beleggers die deze laatste dip als een potentiële koopkans zien, is het beperken van toekomstige verliezen bijna altijd een wijs advies.

Aan de andere kant, als u vindt dat crypto te volatiel is naar uw smaak, geeft u misschien de voorkeur aan meer traditionele activa. Als alternatief wilt u misschien uw blootstelling drastisch beperken en toch wat geld inleggen. Voor deze beleggers kan diversificatie met cryptogerelateerde aandelen en fondsen zinvoller zijn.

Bovenal: als u een chagrijnige belegger bent die vastbesloten is om te blijven zitten, houd dan uw neus uit uw prestatiepagina. Als u uw voortgang te nauwkeurig volgt, is de kans groter dat u in emoties investeert in plaats van in strategie en logica. Vaak is het beter om de volatiliteit zijn gang te laten gaan dan te proberen de markt te timen of uw verliezen te verzilveren.

Waarom crasht crypto vandaag? Uiteindelijk maakt het niet uit

Crypto lijkt in beweging te komen alle redenen in één keer, maar uiteindelijk zal de crash van vandaag waarschijnlijk een druppel in de emmer van de geschiedenis van het activum zijn. Toch begrijpen we waarom crypto-investeerders nerveus worden wanneer de markt beweegt zonder solide basis.

Gelukkig kunnen we een aantal van die zenuwen uit de weg ruimen met onze door AI ondersteunde Crypto Kit. Nee, we kunnen de marktvolatiliteit niet elimineren of winsten garanderen. (En je moet niet luisteren naar iemand die zegt dat ze) kan.)

Wat we kan doen, is de kracht van AI gebruiken om de meest geïnformeerde, up-to-date spellen beschikbaar te maken en u die investeringskracht gratis te bieden.

Download Q.ai vandaag nog voor toegang tot AI-aangedreven investeringsstrategieën. Als u $ 100 stort, voegen we $ 50 extra toe aan uw account.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here